Geschiedenis

Op 29 september 1961, op het feest van aartsengel MichaŽl in een klein dorp in het noorden van ItaliŽ, San Damiano, lag een nederige huismoeder op sterven. Ze heette Rosa Quattrini en ze werd plotseling bij haar thuis genezen door een jonge bezoekster.

In mei 1962 maakt de jonge vrouw zich aan Rosa bekend als ę Moeder van de vertroosting en van de zwaar beproefden Ľ tijdens haar bedevaart naar San Giovanni Rotondo bij Padre Pio.

Op 16 oktober 1964 verschijnt de Heilige Maagd voor de eerste keer aan Rosa in haar tuin boven de perenboom en ze geeft haar de EERSTE BOODSCHAP die zij aan de hele wereld moet bekendmaken:" MIJN KLEINE MEISJE, IK KOM VAN ZEER VER. VERTEL TEGEN IEDEREEN MOET BIDDEN, DAT JESUS ZIJN KRUIS NIET MEER KAN DRAGEN.
IK WIL DAT IEDEREEN GERED WORDT, DE GOEDEN EN DE SLECHTEN. IK BEN DE MOEDER VAN DE LIEFDE, DE MOEDER VAN IEDEREEN, JULLIE ZIJN ALLEMAAL MIJN KINDEREN, DAAROM WIL IK DAT JULLIE ALLEMAAL GERED WORDEN !
DAAROM BEN IK GEKOMEN, OM IEDEREEN ERTOE TE BRENGEN TE BIDDEN.
OMDAT DE KASTIJDINGEN NABIJ ZIJN. IK ZAL IEDERE VRIJDAG TERUGKOMEN, EN IK ZAL JE BOODSCHAPPEN GEVEN, DIE JE AAN IEDEREEN BEKEND MOET MAKEN."

Vanaf die dag begint de belangrijke missie van Mamma Rosa. De Heilige Maagd blijft verschijnen en haar vele boodschappen geven die voor de hele wereld bestemd zijn, tot haar dood in 1981.